Arendalsbanen

Arendal stasjon ble opprinnelig bygget som endestasjon for Arendal - Åmlibanen, en bane som skapte forbindelse mellom bygdene Froland og Åmli og utskipningshavnen i Arendal.

.Les mer

Rise stasjon

Rise stasjon ligger 307,44 km fra Oslo S og 10,19 km fra Arendal. Høyden over havet er 44,75 meter. Stasjonen ble åpnet da den private Grimstad-Frolandsbanen (GFB) ble åpnet i 1907.

Les mer

Åpent venterom på Rise torsdag.

Torsdag 3.april starter vårsesongen kl.10-14.30. Ta med arbeidstøy og niste for vårdugnad.

Neste gang blir torsdag 10.april kl.10.

Vel møtt.

Les mer

Les vårt medlemsblad: På banen 2023

Vedlagt finner du vårt medlemsblad og lederen i bladet. 

Lederen: Hva kan vi forvente av Go-Ahead på Arendalsbanen? står på side 3.

Les mer

Renovering av Rise stasjonsbygning

Med all støtten vi har fått fra Agder fylkeskommune/ Riksantikvaren og Arendal kommune, har vi nå kommet langt i arbeidet med den ytre restaureringen av stasjonsbygningen på Rise. Siden mot sør og jernbanesporet er nå ferdig. Les mer under Nyheter øverst.

Behov for økt satsing på Sørlandsbanen og Arendalsbanen.

14.11.2022

Innspill er sendt til bystyremedlemmene i Arendal, representantene i Agder fylkesting og til Stortingsrepresentantene for Agder.

Les brevet her

Innspill om direktetog fra Oslo til Arendal, Røros og Åndalsnes

12.04.2022

Arendalsbanens Venner vil løfte fram konseptet direktetog ved anskaffelse av nye tog. Modulbaserte tog bygget for effektiv skjøting og deling på stasjonene underveis vil gjøre det mulig å tilby direkteforbindelse til flere steder ut fra Oslo.

AbV har henvendt seg til Samferdelsdepartemenet, Jernbanedirektoretet, Norske tog AS, fylkene Agder, Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal, samt til ordførerne i kommunene  Arendal, Rauma og Røros. 

Barmarkstur

Vandretur fra Bøylestad til Flaten

09.05.2023

Vi anbefaler vandreturen fra Bøylestad til Haugsjådammen og videre til Flaten. Ta toget  kl. 8.10, 10.10, 12.10 eller 14.10 og ha god tid på turen. Videre beskrivelse finner du på menylinja øverst: Tog - vandretur. 

Vår, sommer og høst

Sykkelturen Nelaug - Arendal

21.04.2024

Denne klassikeren av en sykkeltur  går langs deler av Arendalsbanen. Kart og beskrivelse av turen finner du under fanen Tog - sykkel. Ved å klikke på kartet vises det i større format. 

NB: Fram til våren 2026 vil det være økt anleggstrafikk  på vegen mellom Bøylefoss- og Flatenfoss p.g.a. bygging av Kilandsfoss kraftstasjon

Turtips vinter:

Ta toget til Bøylestad stasjon

Gauperå løypelag har kjørt opp 2 mil med skiløyper på skogsbilveier på vestsiden av Nidelva. Et fint startpunkt er Bøylestad stasjon (holdeplass). Det anbefales å ta toget dit og starte 40 meter fra stasjonen i fine løyper. Se skisporet.no som forteller når løypene er kjørt opp. Toget går hver dag.

Tog fra Arendal: 8.10 (ikke søndag), 10.10, 12.10, 14.10.

Retur fra Bøylestad: 11.11, 13.11, 15.11, 17.11.

Trykk på denne: finn løypekartet.