Norsk Spisevognselskap

Nyt en kulinarisk opplevelse på Gamle Vossebanen

Om oss image
A/S Norsk Spisevognselskap, ble etablert i 1918 som et heleid datterselskap av Norges Statsbaner. Opprinnelig drev Norsk Spisevognsselskap servering i spisevognene, senere ble driften utvidet til kaféer og restauranter ved jernbanestasjonene.

Museet Gamle Vossebanen har overtatt rettighetene til bruk av navnet A/S Norsk Spisevognselskap og bruker det som navn på restaurantdriften i spisevognen til museet. Museet Gamle Vossebanen driver museumsjernbane mellom stasjonene Tunes, Garnes, Arna, Espeland, Haukeland, og Midttun, på den opprinnelige Vossebanen fra 1883, øst for Bergen.

Norsk Spisevognselskap bruker museets damplokomotiv fra 1913. Dette kjører vi med spisevogn med plass til 48 gjester og passasjervogner, med og uten kupeer. Alle vognene er klassiske trevogner i teak fra starten av 1920-tallet. Besøk gjerne museets nettside.

Maten lages, og serveres, av selskapet Din Anledning. Et selskap som hjelper deg med ditt arrangement. Besøk gjerne deres nettside. De sier: Vi er stolt av å være en del av den Gamle Vossebanen og deres restaurantvogn. Vognen er preget av den klassiske gamle stilen, med hvite duker, pent bestikk og lys på bordene. En tur med restaurantvognen på Gamle Vossebanen er en magisk opplevelse.


Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, til en tid med uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører i tre som slamrer igjen, lukten av kull i nesen, konduktøren blåser i fløyten som sier alle ombord og toget kan gå.

Restaurantvognen er blankpusset med ekte porselen, hvite duker, kokk, hovmester og servitører. La deg friste av laget om bord på toget, til å kjøpe billetter til en togtur (ca. to timer) og reservere plass i spisevognen (ca. en time) for et herlig måltid på toget.

Norsk Spisevognselskap har lunsjrestaurant følgende søndager i 2023:

25. juni - 2. juli - 30. juli - 6. aug. - 13. aug. - 20. aug. - 27. aug.

Trykk på ønsket dato og åpne lenken til TikcetCo for mer informasjon. Husk å reservere bord i restaurantvognen når du kjøper togbilletter. Det kan kun benyttes kort som betalingsmiddel i restauranten og på museet for øvrig.

Reisende på Bergen Heritage Tour kan bestille bord i spisevognen HER.




Sesongen 2023 imageSesongen 2023 image
Aftentog 2023 image
Bli med på en eksklusiv helaften med god mat og drikke mens toget demper inn i kvelden. Nyt en deilig tre-rettes meny i vår ærverdige spisevogn fra 1937. Kom ombord til duk og dekket bord og god stemning. Norsk Spisevognselskap har alle rettigheter.

Spisevognen trekkes av vårt flotte veterantog som setter stemning for kvelden; nostalgiske teakvogner fra 1920- og 1930-tallet trekkes av det vakkert restaurerte damplokomotivet fra 1913. Ruten mellom Arna Gamle stasjon og Midttun holdeplass er preget av et flott kulturlandskap, spennende tunneler og skjæringer.

For 2023 settes det opp to Aftentog. For ytterligere informasjon og kjøp av togbilletter vennligst velg en av lenkene:

Sensommertoget 2. september
Skumringstoget 16. september
Dette kan du oppleve samtidig som du nyter et godt måltid i spisevognen!
  • Tunesvegen 8, Garnes, Norge
  •  gvb-bestilling@njk.no
  •  Norsk Spisevognselskap driver restaurant i Gamle Vossebanen sin restaurantvogn i perioden juni til september.