Vestfold: Jernbanehistorisk seminar

Kategori
Lokalavdeling Vestfold
Dato
søndag, 30. juni 2019 12:00
Møtested
Tønsberg jernbanestasjon - Jernbanegaten 2, 3110 Tønsberg
E-post:

Foredrag om NSB under andre verdenskrig og guidet busstur langs Tønsberg-Eidsfossbanen

I anledning jubileene til Norsk jernbaneklubb, som blir 50 år og museumsforeningen Vestfold privatbaner, som har holdt på i 20 år, setter vi opp buss under årets jernbanehistorisk seminar på Eidsfoss, jernverk og endestasjon på Tønsberg-Eidsfossbanen (1901-1938).

Kl. 12.00: Buss med guide fra Tønsberg jernbanestasjon

Stopp hos Museumsforeningen Vestfold Privatbaner i Hillestad

Kl. 15.00: Pusserstallen i Eidsfoss, foredraget «Jernbanens mørke spor» av Bjørn Westlie, forfatter av boka «Fangene som forsvant. NSB og slavearbeiderne på Nordlandsbanen»

Kl. 17.00: Middag på Eidsfoss kro Kan forhåndsbestilles ved kjøp av billett, koster kroner 200,-. Velg mellom laks eller kjøttkaker.

Kl. 18.00: Bussen returnerer til Tønsberg

Turen med mat og foredrag på Eidsfoss koster 500,-.

Ønsker du kun buss og foredrag koster det 300,-.

Vil du bare delta på foredrag koster det 100,-.

 

Følg linken for Billettbestilling

Foredraget er i "Pusserstallen" i Markenrudveien på Eidsfoss, der lokomotivene på Tønsberg-Eidsfossbanen fikk sitt nødvendige stell. Foredraget «Jernbanens mørke spor» holdes av Bjørn Westlie, forfatter av boka «Fangene som forsvant. NSB og slavearbeiderne på Nordlandsbanen», kl 15.00. Foredraget handler om NSB under andre verdenskrig. Etterpå åpnes det som vanlig opp for spennende diskusjoner omkring jernbanehistoriske temaer og en liten ekskursjon til jernbanevognen som er under restaurering på Eidsfoss.


 

 
 

Datoer

  • søndag, 30. juni 2019 12:00