Tog til alle tider

"En fantastisk flott bok! Her er interessant lesestoff for mange, mange høstkvelder ... og et oppslagsverk som fortjener hedersplass i bokhyllen!"  -Finn Halling

 Når ble siste nattog kjørt mellom Oslo og Åndalsnes? Når gikk det tog mellom Oslo Ø og Stockholm i 1970 og med hvilke vogntyper? Hvilke loktyper ble levert til Østfoldbanen da den åpnet i 1879? Hvilke postvogner var i bruk på Nordlandsbanen etter krigen? Hvordan var rutetilbudet på Skreiabanen siste året med persontrafikk? Når kom Intercity som merkevarenavn hos NSB?

Disse og en haug lignende spørsmål får vi svar på i første bindet av «Tog til alle tider», som nå er i salg og kan bestilles fra NJKs nettbutikk. Det dreier seg uten tvil om NJKs mest ambisiøse bokprosjekt noensinne. Målet er i tekst, bilder og tabeller å gi et mest mulig helhetlig bilde av togtrafikken i Norge fra 1854 og frem til i dag. Første bind er på nesten 400 sider i format 27 x 27 centimeter, innbundet og trykket på glanset papir. 

Klikk her for å bestille boken i NJKs nettbutikk.

Her presenterer vi noen smakebiter fra første bind. Andre og siste bind skal etter planen foreligge ved utgangen av 2019 og vil inneholde de banene som ikke er omtalt i bind 1 pluss en del til. 

Klikk på boka for å åpne den, og klikk deretter på knappen for fullskjerm nederst i høyre hjørne for større boksider. 

(Denne visningen fungerer dessverre ikke med mobiltelefoner. Det må benyttes en enhet med større skjerm. )

Tog til alle tider forside 600