Nok en gang var vi i Vestfold så heldige at vi fikk besøk av Norsk Jernbaneklubbs ubestridte nummer én, Ulf Berntsen.  (For uinnvidde - Ulf har medlemsnummer 1 i Norsk Jernbaneklubb.)  Denne maikvelden skulle vi få innblikk i noe av det som skjedde i Norsk Jernbaneklubbs første år.  Som alltid når Ulf er på besøk, får vi del i et utrolig fotoarkiv og en fabaelaktig fortellerglede.  Ulfs hukommelse er intet mindre enn imponerende.

Av ulike årsaker er ikke Ulf og trapper de beste venner, derfor ble dette møtet avholdt i venterommet i første etasje.  Nå er jo ikke vestfoldavdelingen ukjent i dette lokalet, det var her den hadde tilhold de første seks årene.  Men da så det ikke slik ut - da var det huntonittplater på veggene og et helt annet møblement.

Men nå er det altså medlemsmøte i mai 2010.

Vestvendte vinduer og en total mangel på gardiner i venterommet er en utfordring en solrik maikveld.  Særlig når det er ønskelig med et innslag av mørke - og rommet - altså venterommet - er aldeles gardinlløst ...

Ulf Berntsen styrer showet og øser av sin kunnskap og sin tilsynelatende utømmelige hukommelse.  Å få være til stede på et medlemsmøte hvor Ulf foredrar, er en stor opplevelse.

Det er (stort sett ...) ikke vanskelig å se hvor oppmerksomheten er rettet.

 

En stor takk til Ulf for at han deler sine bilder og historier med oss.  Og velkommen tilbake!