Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 27. juni til 29. august 2021 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen fra Krøderen i Buskerud. Damptogene kjøres etter faste rutetider mellom Krøderen og Kløftefoss/Snarum og er åpne for alle.


På grunn av økende skogbrannfare er det besluttet å ikke benytte damplokomotiv i togene søndag 25. juli. Alle tog kjøres som normalt og de vil bli trukket av et lite diesellokomotiv med de samme historiske vognene. Damplokomotivet "Ulka" vil være oppfyrt og tøffer rundt på stasjonsområdet på Krøderen.

Se her for:
Sesongprogram
Rutetider for damptogene
Billettkjøp

Vi kan i år også tilby rundturene Tog, båt og eventyr og nyheten Båt og tog. Billetter til Skumringstoget 21. august er nå lagt ut for salg.

Merk at alle billetter må kjøpes på forhånd!
Turer/avganger kan bli utsolgt før reisedagen.
Status for søndag 25. juli:
  -  Damptog kl. 11.00: Utsolgt
  -  Damptog kl. 13.10: Ledige billetter
  -  Damptog kl. 15.00: Ledige billetter

Vi følger alle gjeldende smitteverntiltak. Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

2010-08-21-DSC_2743_Skumrtingstog.jpg


Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 24.07.2021