Velkommen til Krøderbanen!

Søndag 1. desember: Juletog med damp

juletog 2016Søndag 1. desember kjøres juletog med damplokomotiv, og det blir julegrantenning på Krøderen stasjon. Dette blir en stemningsfull innledning på adventstiden!

Juletoget kjøres til Kløftefoss, hvor det er nisser og servering av grøt og gløgg til alle reisende.

Nærmere informasjon om juletoget med detaljert program finner du her.

 

Alle søndager fra slutten av juni og ut august kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Krøderen og Kløftefoss i Buskerud. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

ulketog-kloftefoss.jpgSe her for fullt sesongprogram for 2019.

Rutetider finner du her.

Billettpriser står på denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 11.11.2019