Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 30. juni til 1. september 2019 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Krøderen og Kløftefoss i Buskerud. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

2010-08-21-DSC_2743_Skumrtingstog.jpg

 

Damptog og markedsdag

Søndag 1. september

Førstkommende søndag vil stasjonsområdet på Krøderen fylles med salgsboder fra lokale leverandører av mat og håndverksvarer. Dette blir en unik mulighet til å handle kortreiste kvalitetsprodukter. Det vil også være et lite loppemarked på stasjonen.

På stasjonen er det også suvenirbutikk, modelljernbane og kafeteria, som kan by på nystekte vafler og andre godsaker. Her kan du nyte god gammel jernbanestemning i stasjonsparken. Arrangementene vil pågå fra kl. 10.00 til kl. 17.00.

I tillegg kjøres det damptog fra Krøderen kl. 11.30, 13.15 og 15.20. Toget kjøres til Kløftefoss og tilbake, og hver tur tar ca. 50 minutter. Det er forbindelse fra Vikersund stasjon til Krøderen med veteranbuss med avgang fra Vikersund kl. 12.00. Se fullstendig rutetabell her.

 

Tog, båt og eventyr

Søndag 1. september

Søndag kan du kombinere reisen på Krøderbanen med en båttur på Krøderfjorden til eventyrmuseet Villa Fridheim. Du kan starte rundturen med veteranbuss fra Vikersund stasjon kl. 12.00 eller damptog fra Krøderen kl. 13.15.

Båtturen går med M/S Kryllingen II med guiding underveis. Ved ankomst Villa Fridheim får de besøkende en innføring i husets historie, før det blir anledning til å se seg om i det spennende "kråkeslottet" på egenhånd. Her er det også kafeteria med middagsservering. Til slutt frakter veteranbussen turdeltakerne tilbake til Krøderen og Vikersund.

FORHÅNDSSALG AV BILLETTER

Nytt av året er at det er mulig å forhåndskjøpe plass på rundturen hos Ticketmaster. Du kan også bestille middag på Villa Fridheim som blir servert ved reserverte bord i kafeen ved ankomst. Siden antall plasser er begrenset, anbefaler vi forhåndskjøp for alle som vil være sikre på å komme med. Ledige plasser selges på reisedagen på Vikersund og Krøderen stasjoner.

Detaljert reiserute, billettpriser og informasjon om hvordan du bestiller billetter finner du her: Tog, båt og eventyr.

 

Se her for fullt sesongprogram for 2019.

Rutetider finner du her.

Billettpriser står på denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 25.08.2019