Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 2. august til 30. august 2020 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen med turer fra Krøderen stasjon. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle.

Vi gjør spesielt oppmerksom på at billetter til alle togavganger må kjøpes på forhånd.

Billettpriser og info om billettkjøp finner du på denne siden.

Rutetider finner du her. Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

På grunn av smittesituasjonen har vi i år måttet legge om til et alternativt opplegg, der temadager og kombinasjonsturer som Togran, Barnas dag, Tog, båt og eventyr osv. må utgå, og grunnet tekniske utfordringer blir det desverre ikke mulig å gjennomføre de tidligere annonserte turene til Snarum i sommer. Alle turer vil derfor gå mellom Krøderen og Kløftefoss.

BM-87-03-ved-Lia-2008.jpg


Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 29.07.2020