Velkommen til Krøderbanen!

Juletog og julegrantenning

Julegrantenning på Krøderen stasjonJulegrantenning på Krøderen. Foto: Anders Linnerud

Krøderbanen inviterer til juletog søndag 27. november.
Det vil bli flere turer med diesellokomotiv og historiske vogner mellom Krøderen og Kløftefoss, og kl. 16.00 blir det julegrantenning på Krøderen stasjon.

Se her for nærmere informasjon om juletogene.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den ordinære sommersesongen 2022 er avsluttet.
Her kan du se en oversikt over arrangementene som har vært i sommer.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg og en suvenirbutikk. Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 09.11.2022