Nyheter

Krøderbanens sesongåpning 2022

 

Førstkommende søndag 26. juni er det sesongåpning på Norges lengste museum. Banen feirer i år 150-års jubileum med et rikholdig program, og for første gang på 5 år kan vi igjen tilby damptog på hele strekningen mellom Vikersund og Krøderen.

 Damplok 225 på Kløftefoss

Ulka ut fra Kroderen

Søndag blir det sesongåpning på Krøderbanen med nyrestaurert damplokomotiv og westernshow i "Deadwood City".
Foto: Henrik B. Backer (til venstre) og Jan-Olav Lobben.

Det 111 år gamle damplokomotivet 225 er nå ferdig restaurert og klar for innsats, og vi gleder oss til å vise det fram i togene sammen med historiske vogner fra perioden 1905 - 1935.

Damptoget har avgang fra Krøderen kl. 11.00 og 14.50, og fra Vikersund kl. 12.20 og 16.10. I tillegg kjøres det også avganger med en historisk motorvogn fra 1952, også kalt "skinnebuss".

Togbillettene må også i år forhåndskjøpes hos Ticketmaster. Dette er for å sikre at vi har god plass til alle som kommer på de enkelte avgangene. Lenker til billettsalgssidene billettsalgssidene finner du her.

Alle søndager til og med 31. juli korresponderer formiddagstoget fra Vikersund med et nykomponert westernshow i "Deadwood City" på Kløftefoss. Der prøver sheriffen med vekslende hell å holde orden på innbyggerne og lovløse elementer, men han får som regel kontroll til slutt! Etter showet er det togforbindelse videre til Krøderen.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent på kjøresøndagene, med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden.

Nærmere informasjon om sesongåpningen og sommerprogrammet finner du på nettsidene kroderbanen.no.

 

Publisert 22.06.2022

Arkiv med eldre nyheter

Her finner du arkiv over eldre nyheter.