Julemøtet i 2012 ble arrangert lørdag 10. desember, og ble i likhet med de foregående årene avholdt i lokalene på Råstad stasjon.  Ut over julemiddag var det Stein Olav Hohle som var kveldens trekkplaster med hans lysbildeforedrag om Sulitjelmabanens siste tid.  Han var en av de mange som besøkte banen i løpet av den siste driftstiden.

Bordet er dekket, klokken er fem over tre på ettermiddagen og ute synes siste rest av dagslys.

Tre kvarter senere - og lyset ute var erstattet av vintermørke.

Gjestene på julemøtet samlet rundt bordet, om litt er middagen på bordet.

 

Etter middag og dessert, da avdelingens leder tok til orde for at man vel kunne gå fra bordet, tok Per Sørensen over ledelsen.  På vegne av styret i avdelingen hadde han fått i oppdrag å overlevere avdelingens leder en oppmerksomhet.

Utpakkingen er unnagjort og Hans Morten Tamnes (t.h.) står med en tankvogn i hånden, etter sigende velegnet for ulike flytende substanser.  

Ingen grunn til prestasjonsangst ...  Det er jo bare flerfoldige par øyne, her representert ved fire par, som nøye følger sporsetting av tankvognen.  Og om noen skulle være i tvil - det gikk meget bra.

Avdelingens leder Hans Morten Tamnes (t.h.) takker Per Sørensen (t.v.) og resten av styret pent for gaven.

Middagsbordet var ryddet og oppvaskmaskinen var satt i arbeid, nå kunne gjester og foredragsholder flytte seg over til myk klasse.  Turen til Sulitjelma kunne begynne!  Stein Olav Hohle hadde skrevet en særoppgave om Bergensbanen i 3. gym, og den tok Presse- og opplysningskontoret i NSB en kopi av.  Som takk fikk han en 1. klassebillett t/r Oslo-Bodø.  Før reisen skrev Stein Olav Hohle til NSB Trondheim distrikt og spurte om han kunne få tillatelse til å sitte på loket i Ht 471, Nordlandsbanens nordgående dagtog, og det fikk han.

Stein Olav Hohle har satt seg godt til rette med PC i fanget og har så vidt startet på sitt foredrag om Sulitjelmabanens siste dager. 

Ord og bilder gikk hånd i hånd og i dialog med publikum. 

Effektivt håndarbeid fra Stein Olav Hohle - høyre hånd er klar til å få frem neste bilde, venstre hånd poengterer noe av det vi får se.

Bildedokumentasjon på at foredragsholderen har fartstid fra førerrommet på en Di 3.

Et nærmere blikk på bildet ovenfor:  Lokfører Midttømme i Ht 471 i mars 1972.  Loknummeret var 3.622, fra Mo i Rana i ekstra forspann med 3.615.  På det vesle bordet i bakkant av trinnregulatoren et par kaffekopper.  Og lokket på askebegeret står oppe - det var visstnok bare unødig bry å skulle måtte åpne det hver gang det skulle røykes ...

Ikke en kanin opp av hatten, men litt godt humlebasert drikke til jul overrekkes som takk for et flott foredrag om Sulitjelmabanen.

 

Med dette er medlemsarrangementene i 2012 fullendt, og et nytt år venter med sine muligheter.  Velkommen tilbake til referatene på avdelingens hjemmeside - og velkommen til lokalavdelingens medlemsarrangement.