Da det skulle gjøres klart til det andre og siste medlemsmøtet i oktober, fant en på å ville forsøke nok en variant av plassering av lerret, projektor og stoler og sofaer.  For første gang på et lokalavdelingsmøte ble lerretet satt opp mot endeveggen i sør.  Slik fikk vi et langt rom, og den besværlige stolpen i overgangen mellom opprinnelig bygning og tilbygg var ikke så i veien.

Programmet denne 29. dagen i oktober var opprinnelig tiltenkt Arne-Magnus Waaler, men han og Andreas Westheimer byttet, fordi Arne-Magnus plutselig ble klar over at det var bestemt at han skulle være utenlands på dagen ...

I halvårsprogrammet var kvelden annonsert som Andreas Westheimer om den norske arbeidshesten El 14, det danske lyntoget fra 1935 og litt sommersnadder fra dansk jernbane.  Men slik viste det seg at det ikke ble.  Tvertimot ble det El 14 erstattet av tog i Tyskland og andre utland - som vi overraskende ble servert.  Nå er jo Danmark utlandet, så det ble jo dansk lyntog.  Og litt Tsjekkia. Men det aller meste av bilder var fra Tyskland: Berging av dobbeltdekkertog med pantografhavari i Würzburg, Märklin Museum i Göppingen, Geislinger Steige, smalsporet dagligdamp i Erzgebirge, enda mer smalsporet dagligdamp på Brockenbahn - og litt annet fra Angela Märkels hjemland. Men El 14?  Nei ... Dette ble et (hett) tema overfor foredragsholderen på et litt senere tidspunkt.

Over til det som ble de tilstedeværende på Råstad til del denne kvelden sent i oktober.

Andreas Westheimer har kommet og tar lokalet i øyesyn - der er projektoren og der er lerretet.  Bra, da er det klart - bare det kan komme noen flere ...

Og noen flere kom.  Blant annet flere som tidligere ikke hadde vært på Råstad stasjon og medlemsmøtet i lokalavdeling Vestfold.

Uansett - El 14 eller ikke El 14, det var bilder av høy kvalitet.  Ønsket om å få sett bildene best mulig, gjorde at sittestillinger ...

... ble tilpasset tilgjengelig plass ...

 

Forestillingen var slutt, og det var på tide å takke for fremmøte og innsats.  Og ta opp et høyst nødvendig tema; den forsvunnede El 14.

Lokalavdelingens leder Hans Morten Tamnes (stående) så det som påkrevet å ta en alvorsprat med foredragsholder (sittende med PC-en i fanget).  Det ble gjort tindrende klart at det forventes at El 14 gjør sin entré ved første og beste anledning, hvilket materialiserte seg i at det utgikk bud om El 14-kavalkade på årsmøtet i 2015. 

Med slike viktige detaljer avklart, ble en skummende takk foredragsholder til del, ...

... etterfulgt av et godt håndtrykk for å kvittere ut avholdt og fremtidig møte.