Mer informasjon

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende oss en melding på våre Facebook-sider.

Garnes stasjon

Sørfjordens perle!

Egil Sandal 30042016 Garnes 4032 x 3024

Under oppholdet på Garnes kan en nyte en landlig stasjon med egen stasjonskafé. Her finner du suvenirutsalg samt et utvalg av kioskvarer, is, avkjølte drikkevarer og varme pølser i brød. Kafeén er åpen før og etter avgang og i pausen mellom søndagstogene. Rundt om på stasjonsområdet er det satt ut bord og benker slik at våre besøkende kan nyte maten i landlige omgivelser.

Du kan gå rundt og se på verkstedet og restaureringsarbeidet. Garnes stasjon er et nasjonalt fredet kulturminne. Like ved er det badeplass og friluftsområde.

1973 garnes

Dagens stasjonsbygning er fra 1919 og avløste en mindre bygning etter brann. Arkitektene G. Fischer og G. Hoel. ved NSBs eget arkitektkontor valgte å følge lokal byggeskikk, slik at stasjonen fikk høyt saltak med svai, og mot sporet en midtplassert ark. Detaljeringen er av typisk empire stil, slik en kan finne igjen på mange Bergenshus fra disse årene. Ellers ble vestlandsmaterialer som Vossa-skifer og liggende trekledning benyttet. Rundt den nye stasjonsbygningen ble det opparbeidet et mindre parkområde. Landskapet rundt stasjonen er også vakkert, med fjorden nedenfor og fjellene på den andre siden. Stasjonen fikk derfor tilnavnet "Sørfjordens perle" og ble holdt for å være Vossebanens peneste.

Mer informasjon om Garnes stasjons begivenhetsrike historie kan leses på denne siden.

IMG 2726 2000 x 1500

På Garnes stasjon kan du oppleve utstillingen i Godshuset. Her blir miljøet i en tidstypisk godsekspedisjon forsøkt gjenskapt. Her er det mulig å finne et par sykler, en mengde ski, en matdåse med plass til niste tilpasset et 48-timers skift for en lokfører, og en stor stabel med kofferter. Noen av dem er 150 år gamle trofaste følgesvenner fra tidligere eieres amerikareiser. Nå har de igjen kommet til heder og verdighet i godshuset. I luken for godsekspedisjon kan du møte Frank, eller "Frankenstein" på folkemunne. Han holder styr på fraktbrev, telegrammer og transport av dyr, og er streng angående ekspedisjonstider. Men han står på døgnet rundt og forlanger ikke lunsjpause.

  IMG 2718 2000 x 1500